Skip to main content

Dit is het korte verhaal over
B.J.W. ten Cate

B.J.W. ten Cate is geboren rond 21:15 op 22 september in het jaar 1987 in het ziekenhuis van Winterswijk. Het was een normale avond zoals elke andere avond. Er werd tv gekeken, er werden spelletjes gespeeld en er werden kinderen geboren. Als je nu zou vragen welk weer het was die avond zou men zeggen dat ze het zich niet meer zouden kunnen herinneren omdat het al zo lang geleden is. Voor zijn ouders was het overigens alles behalve een normale avond, ze hadden namelijk een zoon gekregen en dat zou tot aan de dag van vandaag nog elk jaar gevierd worden.

B.J.W. groeide op in Neede. Speelde in het bos, zat op zwemles en knutselde. Zijn moeder die veel van hem hield las hem ’s avonds net voor het slapen gaan verhalen voor uit boeken met zinnen en woorden en letters. B.J.W. luisterde sprookjes die op cassettebandjes stonden. Hij luisterde heel veel sprookjes die op heel veel cassettebandjes stonden. Soms tekende hij en soms tekende hij niet.

B.J.W. zat op de basisschool. Acht jaar lang zat hij op de basisschool. Voetballen op het voetbalveldje van de school deed hij voordat school begon, in de pauzes en nadat school was afgelopen. Tussen het voetballen door leerde hij dingen. Geschiedenis, aardrijkskunde, rekenen, biologie en taal.

Jaren verstreken en dingen gebeurden. Toen schreef hij een boek en was hij schrijver. En wie weet schrijft hij ooit ook nog wel een boek over de verstreken jaren en de gebeurde dingen.

Extra info voor zij die geïnteresseerd zijn:

B.J.W. speelt gitaar, rijdt motor, fietst op een Gazelle (niet het dier, maar de fiets), maakt animaties, kijkt Netflix net zoals iedereen die Netflix kijkt, houdt van eten, houdt niet van bellen, is leraar geweest op een Hogeschool, heeft een lievelingskleur (die kleur is blauw), heeft twee konijnen, is niet voor een specifieke voetbalclub, heeft (nog) geen kinderen, is nieuwsgierig, heeft een lievelingsfilm (Jurassic Park, die film uit de jaren ’90 met die dinosaurussen), heeft een beste vriend (Niels), heeft 12 zwemdiploma’s (echt waar), is 1.92 meter lang, is kleurenblind (een beetje), is verliefd op Nadine (en zij ook op hem).